Tatarski biftek

Morda vas zanima

- Oglas -

Tatarski biftek iz govejega fileja je namaz, ki ne sme manjkati ob praznikih.

Sestavine

  • 400 g govejega fileja, odležanega
  • 3 rumenjaki
  • žlička majoneze
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • poper
  • žlička peteršilja
  • sardelni fileti
  • žlička kaper
  • žlička paprike
  • žlička kumine
  • žlička gorčice
  • žlička drobnjaka
  • sol

Postopek

1Meso očistimo žil in loja in ga na drobno sesekljamo. Malo ga solimo, dodamo žlico vode ali vina in dobro premešamo.

2Dodamo zmlete začimbe: čebulo, česen, peteršilj, poper, zdrobljene fileje sardele, papriko, kumino, gorčico in drobnjak. Če nam katera od začimb ne ustreza, jo lahko izpustimo. Vseh začimb naj ne bo preveč.

3Vse zmešamo v gladko maso in po potrebi dosolimo. Zraven ponudimo opečen kruh.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -