Tatarski biftek iz govejega fileja je namaz, ki ne sme manjkati ob praznikih.
Sestavine
- 400 g govejega fileja, odležanega
- 3 rumenjaki
- žlička majoneze
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- poper
- žlička peteršilja
- sardelni fileti
- žlička kaper
- žlička paprike
- žlička kumine
- žlička gorčice
- žlička drobnjaka
- sol
Postopek
1Meso očistimo žil in loja in ga na drobno sesekljamo. Malo ga solimo, dodamo žlico vode ali vina in dobro premešamo.
2Dodamo zmlete začimbe: čebulo, česen, peteršilj, poper, zdrobljene fileje sardele, papriko, kumino, gorčico in drobnjak. Če nam katera od začimb ne ustreza, jo lahko izpustimo. Vseh začimb naj ne bo preveč.
3Vse zmešamo v gladko maso in po potrebi dosolimo. Zraven ponudimo opečen kruh.