Sardele v vinu

Znam svetuje

Sardele so priljubljene morske ribe, ki jih lahko pripravimo na več načinov, poskusite ta recept, enostavno in hitro do okusnega kosila.

Sestavine

  • 1 kg  svežih sardel
  • 2 dl suhega belega vina
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 dl ribje jušne osnove
  • 1 žlica drobtinic
  • 1 žlička svežega nasekljanega rožmarina
  • 1 žlička svežega nasekljanega žajblja
  • 0,5 dl domačega oljčnega olja
  • sol in poper v zrnju

Postopek

1Sardele, morajo biti res sveže, temeljito očistimo in operemo s hladno vodo. V široki kozici zavremo ribjo osnovo, belo vino, sol, poprova zrna, rožmarin in žajbelj.

2Odstavimo z ognja in v pripravljeno juho na bok zložimo očiščene sardele. Polijemo z oljčnim oljem in potresemo z eno žlico drobtinic.

3Kozico pristavimo nazaj na ogenj, počakamo da zavre in na močnem ognju kuhamo še 15 minut. Vmes kozico večkrat pretresemo.

4Postrežemo takoj s kosom kruha ali, še bolje, s polento in skledo zelene solate.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite