Polnjene paprike s pire krompirjem

Znam svetuje

Ko so polnjene paprike na mizi in kot priloga pire krompir, smo lahko prepričani, da se bomo najedli.

Sestavine

Paprike

  • 10 rumenih paprik – babura

Nadev za v paprike

  • 1 kg mletega mesa (tri četrtine govedine, četrtina svinjine)
  • 100 g riža
  • 1 čebula
  • 1 jajce
  • 1 česen
  • šopek svežega peteršilja
  • sol
  • poper
  • malo ostre paprike po okusu

Za omako

  • 1 čebula
  • 500 g olupljenih paradižnikov – pelatov – svežih ali iz konzerve
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • 1 liter jušne osnove
  • lovorov list
  • oljčno olje
  • majaron

Postopek

1Na malo oljčnega olja prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo drobno nasekljan česen, nasekljan peteršilj in še riž. Pražimo toliko časa, da riž postekleni. Meso damo v večjo posodo, dodamo prepraženo čebulo z rižem, jajce, solimo in popramo po okusu, dodamo malo ostre paprike in po želji še kakšne začimbe (timijan, muškatni orešček, zeleno, drobnjak).

2Vzamemo večji lonec in pripravimo omako. Čebulo nasekljamo in jo na malo oljčnega olja prepražimo, da postekleni. Dodamo paradižnike, mleto papriko, majaron in kuhamo nekaj minut. Če nam ostanejo koščki, omako s paličnim mešalnikom zmiksamo v homogeno zmes. Med tem pripravimo paprike. Z ostrim nožem izrežemo pokrovčke, očistimo semena, napolnimo jih z mletim mesom in pokrijemo s pokrovčkom. Ne napolnite paprik do vrha, ker nadev malo naraste.

3Napolnjene paprike previdno zložimo v posodo z omako in zalijemo z jušno osnovo, paprike morajo biti pokrite. Če nam ostane nadev, iz njega oblikujemo kroglice in damo v lonec s paprikami. Kuhamo približno 1 uro in jih pustimo malo počivati. Paprike so še boljše, ko so naslednji dan pogrete. Postrežemo s pire krompirjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite