Polnjene paprike s pire krompirjem

Znam svetuje

Ko so polnjene paprike na mizi in kot priloga pire krompir, smo lahko prepriฤani, da se bomo najedli.

Sestavine

Paprike

  • 10 rumenih paprik – babura

Nadev za v paprike

  • 1 kg mletega mesa (tri ฤetrtine govedine, ฤetrtina svinjine)
  • 100 g riลพa
  • 1 ฤebula
  • 1 jajce
  • 1 ฤesen
  • ลกopek sveลพega peterลกilja
  • sol
  • poper
  • malo ostre paprike po okusu

Za omako

  • 1 ฤebula
  • 500 g olupljenih paradiลพnikov – pelatov – sveลพih ali iz konzerve
  • 1 ลพlica sladke mlete paprike
  • 1 liter juลกne osnove
  • lovorov list
  • oljฤno olje
  • majaron

Postopek

1Na malo oljฤnega olja prepraลพimo ฤebulo, da postekleni, dodamo drobno nasekljan ฤesen, nasekljan peterลกilj in ลกe riลพ. Praลพimo toliko ฤasa, da riลพ postekleni. Meso damo v veฤjo posodo, dodamo prepraลพeno ฤebulo z riลพem, jajce, solimo in popramo po okusu, dodamo malo ostre paprike in po ลพelji ลกe kakลกne zaฤimbe (timijan, muลกkatni oreลกฤek, zeleno, drobnjak).

2Vzamemo veฤji lonec in pripravimo omako. ฤŒebulo nasekljamo in jo na malo oljฤnega olja prepraลพimo, da postekleni. Dodamo paradiลพnike, mleto papriko, majaron in kuhamo nekaj minut. ฤŒe nam ostanejo koลกฤki, omako s paliฤnim meลกalnikom zmiksamo v homogeno zmes. Med tem pripravimo paprike. Z ostrim noลพem izreลพemo pokrovฤke, oฤistimo semena, napolnimo jih z mletim mesom in pokrijemo s pokrovฤkom. Ne napolnite paprik do vrha, ker nadev malo naraste.

3Napolnjene paprike previdno zloลพimo v posodo z omako in zalijemo z juลกno osnovo, paprike morajo biti pokrite. ฤŒe nam ostane nadev, iz njega oblikujemo kroglice in damo v lonec s paprikami.ย Kuhamo pribliลพno 1 uro in jih pustimo malo poฤivati. Paprike so ลกe boljลกe, ko so naslednji dan pogrete. Postreลพemo s pire krompirjem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite