Borovničev zavitek

Znam svetuje

Zavitek, katerega prijeten okus bo še dolgo ostal v ustih.

Sestavine

  • 500 g skute
  • 500 g svežega ali odmrznjenega listnatega testa
  • 180 g kisle smetane
  • 2,5 žlice vaniljevega sladkorja
  • 2 žlici sladkorja
  • 300 g svežih borovnic
  • 4 žlice piškotnih drobtin
  • 50 g masla
  • 1 jajce
  • 1/2 žličke drobno naribane limonine lupinice
  • 1,5 žlice sladkorja v prahu za posip

Priprava

1Pečico segrejemo na 180 °C. V skledo stresemo skuto in jo zmešamo s smetano, navadnim in vaniljevim sladkorjem ter naribano limonino lupinico.

2V ponvi razpustimo maslo in na njem popražimo piškotne drobtine. Odstavimo in malce ohladimo.

3Po čisti delovni površini razgrnemo prt in ga rahlo pomokamo. Nanj položimo listnato testo. Na spodnji konec naložimo skutni nadev in ga razmažemo po spodnjih dveh tretjinah testa. Po nadevu čimbolj enakomerno potrosimo borovnice, ki jih nato pokapamo s prepraženimi drobtinami. Stranska konca testa zapognemo čez nadev, potem pa testo po daljši stranici s pomočjo prta zvijemo v zavitek, ki ga položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.

4Zavitek premažemo z razžvrkljanim jajcem in ga pečemo približno 45 minut. Ko se po vrhu lepo zlato-rjavo obarva, ga vzamemo iz pečice, pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi. Ohlajenega potresemo s sladkorjem v prahu, narežemo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite