Piščančje prsi v kremni omaki

Znam svetuje

Enostavno, hitro pripravljeni piščančji zrezki, nad katerimi bodo navdušeni tudi otroci.

Sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • 1 žlička česna v prahu
  • šopek svežega peteršilja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 dl sladke smetane
  • sol
  • poper

Postopek

1Piščančje prsi narežemo na zrezke. Pod tekočo vodo jih operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami.

2Z obeh strani jih posolimo, popopramo in natremo s česnom v prahu.

3V ponvi segrejemo oljčno olje in na zmerni temperaturi ocvremo zrezke z obeh strani. Čas cvrtja je odvisen od debeline zrezkov. Če so tanki, bo pet minut na vsaki strani dovolj.

4Ocvrte zrezke zalijemo s sladko smetano in dušimo 5 minut. Potresemo še s svežim peteršiljem in postrežemo s pire krompirjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite