Omleta z divjimi šparglji in panceto

Znam svetuje

Omleta z divjimi šparglji in panceto je primerna predjed za prve spomladanske piknike.

Enostavno, okusno in hitro pripravljeno.

Sestavine za omleto z divjimi šparglji in panceto

  • 500 g divjih špargljev
  • 6 jajc
  • 100 g pancete
  • 40 g sveže naribanega parmezana ali kateregakoli trdega ovčjega sira
  • sol
  • poper
  • 0,5 dl oljčnega olja

Postopek

1Špargljem odlomimo trde, olesenele dele in jih povežemo v ohlapen šopek.

2V visokem, ozkem loncu zavremo vodo in vanjo damo šopek tako, da vršički gledajo iz vode. Kuhamo 7-8 minut, nato jih vzamemo iz vode in oplaknemo z mrzlo vodo, da ohranijo lepo barvo.

3Narežemo jih na nekaj centimetrov dolge palčke. Vršičke pustimo cele.

4Panceto narežemo na trakove, jajca razžvrkljamo skupaj s poprom, soljo in naribanim parmezanom.

5V jajca vmešamo panceto in narezane šparglje.

6V ponev damo oljčno olje, segrejemo in nanj vlijemo jajčno mešanico. Pokrijemo s pokrovom in na zmernem ognju pustimo 5 minut.

7Omleto previdno obrnemo, pri tem si lahko pomagamo s pokrovom. Pečemo 5 minut še na drugi strani. Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite