Piščančja rižota po svojem izvoru načeloma prihaja iz Italije. Je kremna in okusna, da bo res dobra, pa je priporočljivo, da uporabimo kvalitetno, domače meso.
Sestavine
- 500 g piščančjega mesa (bedra, prsa, krače)
- 3 žlice olja
- 1 čebula
- 300 g riža
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- 1/2 rdeče paprike
- jušna kocka
- žlica peteršilja
- sol
- riban trdi sir
Postopek
1Iz mesa odstranimo kosti in meso narežemo na manjše kose.
2Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo meso, na majhno narezano papriko in korenček, solimo in dušimo 10 minut. Dodamo opran in odcejen riž ter ga pražimo, da postekleni. Dodamo še strt česen. Prilijemo liter vroče juhe (lahko jo pripravimo iz odstranjenih kosti) in jušno kocko.
3Pokrito dušimo na majhnem ognju približno 20 minut. Rižote ne mešamo. Kuhano rižoto potresemo z ribanim trdim sirom.