Ocvrte dežnikarice s pršutom in tatarsko omako

Znam svetuje

Če želimo popestriti klasične pohane marele, jih postrežemo s pršutom in tatarsko omako.

Sestavine za ocvrte dežnikarice s pršutom in tatarsko omako

Tatarska omaka

  • 150 ml majoneze
  • 1/2 žlice belega vina
  • 1/2 šalotke
  • 2 stroka česna
  • 2 fileja slanih inčunov
  • 2 kisli kumarici
  • 1 velika žlica kaper v slanici
  • 100 ml kisle smetane
  • 1 žička sveže nasekljanega peteršilja in koprca
  • ščepec soli in popra

Ocvrte dežnikarice

  • 4 klobuki orjaških dežnikaric
  • 3 jajca
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 80 g drobtinic
  • olje za cvrtje
  • 100 g tanko narezanega pršuta

Postopek

1Najprej pripravimo tatarsko omako. Šalotko, česen in kapre drobno nasekljamo. Drobno narežemo kumarice in inčune. Sestavinam dodamo majonezo in dobro zmešamo z žlico. Dodamo pol žličke belega vina (izboljša okus) in kislo smetano. Dobro (vendar nežno) premešamo in čisto na koncu dodamo še nasekljan peteršilj in koper. Tatarsko omako postavimo v hladilnik in ocvremo marele.

2Marelam najprej odstranimo bet, jih očistimo in obrišemo z vlažno krpo. Če imamo velike klobuke, jih narežemo na polovice ali četrtine.

3V skledi razžvrkljamo jajca s soljo in poprom. Na večji krožnik natresemo drobtinice. V široki ponvi segrejemo olje za cvrtje na približno 170°C.

4Dežnike najprej temeljito namočimo v jajčno mešanico, povaljamo v drobtinicah in položimo v segreto olje. Cvremo približno 4 minute na stran, dokler se ne obarvajo zlato-rjavo. Ocvrte odlagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

5Na krožnik postavimo ocvrte marele, čez položimo rezino pršuta in takoj postrežemo s tatarsko omako.

6Ker so marele težko prebavljive, jih ne jemo za večerjo, zraven pa pijemo brezalkoholne pijače, najbolje vodo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite