Jagnječje stegno z gorčično omako

Znam svetuje

Tako mehko meso in tako dobro …

Sestavine

  • 1,25 kg jagnječjega stegna
  • sol
  • poper
  • 1/4 čajne žlice cimeta
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • 1 cela glava česna
  • 3 lovorovi listi
  • 2 vejici rožmarina
  • 300 ml jagnječje osnove
  • 2 jedilni žlici gorčice
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge

Postopek

1Pečico ogrejemo na 200°C. Jagnječje stegno operemo, obrišemo ter natremo s soljo, poprom in cimetom. V pekaču segrejemo oljčno olje in v njem na vseh straneh popečemo stegno.

2Glavo česna vzdolž razpolovimo in jo skupaj z lovorovimi listi damo k mesu. Rožmarin operemo, obrišemo in ga skupaj z ovčjo osnovo dodamo k mesu. V pečici pečemo okoli 1 uro in 15 minut.

3Stegno namažemo z gorčico in nepokritega pečemo še 15 minut. Nato ga vzamemo iz pekača, zavijemo v folijo in pustimo počivati 10 minut. Sok pečenke začinimo s paradižnikovo mezgo, soljo in poprom.

4Preden stegno postrežemo mu odstranimo zelišča.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite