Tako mehko meso in tako dobro …
Sestavine
- 1,25 kg jagnječjega stegna
- sol
- poper
- 1/4 čajne žlice cimeta
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- 1 cela glava česna
- 3 lovorovi listi
- 2 vejici rožmarina
- 300 ml jagnječje osnove
- 2 jedilni žlici gorčice
- 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
Postopek
1Pečico ogrejemo na 200°C. Jagnječje stegno operemo, obrišemo ter natremo s soljo, poprom in cimetom. V pekaču segrejemo oljčno olje in v njem na vseh straneh popečemo stegno.
2Glavo česna vzdolž razpolovimo in jo skupaj z lovorovimi listi damo k mesu. Rožmarin operemo, obrišemo in ga skupaj z ovčjo osnovo dodamo k mesu. V pečici pečemo okoli 1 uro in 15 minut.
3Stegno namažemo z gorčico in nepokritega pečemo še 15 minut. Nato ga vzamemo iz pekača, zavijemo v folijo in pustimo počivati 10 minut. Sok pečenke začinimo s paradižnikovo mezgo, soljo in poprom.
4Preden stegno postrežemo mu odstranimo zelišča.