Pečena jagnjetina s krompirjem

Znam svetuje

Pečena jagnjetina je poslastica, ki je ne uživamo vsak dan, zato je samo najboljša dovolj dobra. Predvsem izberimo sveže meso od domačega kmeta, tako bomo zagotovo vedeli, kaj jemo.

Sestavine

  • 1 jagnječje stegno
  • 6 strokov česna
  • 1 kg krompirja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 500 ml vode
  • žlička timijana
  • žlička origana
  • sok 1 limone
  • sol
  • poper

Postopek

1Pečico segrejemo na 220 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na četrtine. Tri stroke česna olupimo in razpolovimo. Meso položimo v velik pekač. Vanj zarežemo več žepkov, kamor vtaknemo razpolovljen česen. Krompir razporedimo okrog mesa, prav tako cele in neolupljene stroke česna.

2Oljčno olje zmešamo s sokom ene limone in polovico vroče vode ter malo začinimo. Mešanico prelijemo po sestavinah in po vrhu potresemo polovico sesekljanih začimb. Meso pečemo 15 minut, nato znižamo temperaturo na 190 stopinj in pečemo še 1 uro. Vmes obrnemo in potresemo s preostalimi začimbami.

3Vmes previdno obrnemo tudi krompir. V pekač prilijemo še preostanek vroče vode in pečemo še 30 minut. Pečenko večkrat prelijemo s sokom iz pekača. Po peki jed pokrijemo za 10 minut in zatem ponudimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite