Hrenovke v testu brez kvasa

Znam svetuje

Hrenovke v testu brez kvasa, ki jih naredimo doma, so zagotovo sveže in zato najboljše. Testo, v katero bomo zavili hrenovke, je preprosto za pripravo, okusno in lepa odejica, v katero zavijemo hrenovke.

Sestavine za hrenovke v testu brez kvasa

  • 150 g svežega sira
  • 4 žlice mleka
  • 1 rumenjak
  • 1/2 beljaka
  • 4 žlice olja
  • 1 žlica soli
  • 250 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 12 hrenovk za polnjenje
  • malo mleka
  • 1/2 beljaka za premaz

Postopek

1Svež sir zmešamo z mlekom, rumenjakom, 1/2 beljaka, oljem, soljo in polovico moke, ki jo prej presejemo s pecilnim praškom. Dodamo še preostalo moko in zamesimo testo.

2Testo razvaljamo na debelino 3 mm in razrežemo na 12 kosov, velikih približno 10×16 cm. Hrenovko zavijemo v testo, premažemo z mlekom in ob strani z drugo polovico beljaka.

3Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, pekač obložimo s peki papirjem. Hrenovke pečemo 20 minut, dokler se testo lepo ne zapeče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite