Hrenovke v testu brez kvasa, ki jih naredimo doma, so zagotovo sveže in zato najboljše. Testo, v katero bomo zavili hrenovke, je preprosto za pripravo, okusno in lepa odejica, v katero zavijemo hrenovke.
Sestavine za hrenovke v testu brez kvasa
- 150 g svežega sira
- 4 žlice mleka
- 1 rumenjak
- 1/2 beljaka
- 4 žlice olja
- 1 žlica soli
- 250 g moke
- 1 pecilni prašek
- 12 hrenovk za polnjenje
- malo mleka
- 1/2 beljaka za premaz
Postopek
1Svež sir zmešamo z mlekom, rumenjakom, 1/2 beljaka, oljem, soljo in polovico moke, ki jo prej presejemo s pecilnim praškom. Dodamo še preostalo moko in zamesimo testo.
2Testo razvaljamo na debelino 3 mm in razrežemo na 12 kosov, velikih približno 10×16 cm. Hrenovko zavijemo v testo, premažemo z mlekom in ob strani z drugo polovico beljaka.
3Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, pekač obložimo s peki papirjem. Hrenovke pečemo 20 minut, dokler se testo lepo ne zapeče.