Ribja juha z obročki

Znam svetuje

Odlična ribja juha, ki ji okus dajejo morski vrag, klapavice, kozice, čudovit žafran in dišeče začimbe, nas bo že s svojim vonjem odnesla daleč proč v sončne kraje. Samo še zgostimo jo z drobnimi jušnimi testeninami, kot so hitro kuhani obročki.

Sestavine za ribjo juho z obročki

  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 1 l ribje jušne osnove ali vode
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 1/4 žličke provansalskih začimb
  • 1/4 žličke žafranovih nitk
  • 125 g jušnih testenin, na primer obročkov
  • sol
  • poper
  • 450 g fileja morskega vraga
  • 18 klapavic
  • 250 g surovih kozic

Postopek

1Čebulo narežemo na kolobarje, česen drobno sesekljamo. Morskega vraga narežemo na kocke, klapavice očetkamo in očistimo (odprte klapavice zavržemo), kozice pa izluščimo.

2V velikem loncu segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo in česen ter na nizkem ognju dušimo 5 minut, da čebula postekleni. Občasno premešamo.

3Dodamo ribjo jušno osnovo, paradižnik skupaj s sokom, začimbe, žafranove nitke in testenine. Začinimo s soljo in poprom. Zavremo, pokrijemo in kuhamo 15 minut.

4Dodamo ribo, školjke in kozice. Lonec pokrijemo in pustimo juho vreti še 10 minut, da se školjke odprejo. Školjke, ki se ne odprejo, zavržemo. Juho nalijemo v skodelice ali krožnike in takoj ponudimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite