Prežganka

Znam svetuje

Juha, ki smo jo pogosto jedli v otroštvu.

Sestavine za prežganko

  • 2 žlici masla
  • 3 žlice moke
  • 2 jajci
  • 1,2 l vode
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1 žlička česna v prahu
  • sol
  • poper
  • 2 vejici svežega peteršilja

Postopek

1V loncu stopimo maslo in nanj potrosimo moko. Na zmerni temperaturi, ob stalnem mešanju, pražimo moko, do zlato-rjave barve, ne sme se nam zažgati.

2Postopoma prilivamo vodo in nenehno mešamo, da se nam ne naredijo grudice. Začinimo s soljo, poprom, kumino in mletim česnom. Pustimo vreti 15 minut, da juha dobi pravi okus.

3V skodelici razžvrkljamo jajci, malo jih posolimo in počasi, ob nenehnem mešanju, vlivamo v prežganko.

4Kuhamo še 2 minuti, juho prelijemo na krožnike in potresemo z nasekljanim svežim peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite