Pašta fižol

Morda vas zanima

- Oglas -

Pašta fižol je odlična jed za hladne jesenske in zimske dni.

Sestavine

  • 350 g fižola
  • 250 g makaronov – polžkov
  • 400 g suhega mesa
  • 100 g jušne zelenjave
  • 60 g maščobe
  • 40 g moke
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • žlica paradižnikove mezge
  • lovor list
  • žlička paprike
  • sol
  • kis

Postopek

1Dan prej preberemo, operemo in namočimo fižol.

2Drugi dan ga damo kuhat z nekaj več vode. Dodamo lovor list, suho meso in narezano jušno zelenjavo.

3Ko se vse zmehča, zakuhamo še polžke, ali makarone.

4Ko je vse kuhano narežemo meso na koščke, dodamo prežganje, paradižnikovo mezgo in papriko, po potrebi dosolimo in okisamo s kisom.

Prejšnji članekŽlikrofi
Naslednji članekBrstični ohrovt s kostanjem
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi