Ta tradicionalno italijanska mineštra (pašta fižol) popestri naš vsakdanji jedilnik. Tale različica je malo poenostavljena, zelo hitro pripravljena in prav tako okusna, saj združuje preprostost in globok okus italijanske kuhinje.
Sestavine za pašta fižol
- 1 konzerva rjavega fižola
- 1 konzerva belega fižola
- 2 korenčka
- 100 g majhnih testenin
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1 steblo zelene
- 1 šopek svežega peteršilja
- žlička sladke mlete paprike
- ščepec pekoče paprike
- 0,3 dl oljčnega olja
Postopek
1Česen, čebulo in peteršilja drobno nasekljamo. Najprej na oljčnem olju popražimo čebulo – da bo hitreje, jo damo na mrzlo olje, dodamo ščepec soli in ščepec pecilnega praška. Čebula se bo razpustila v nekaj minutah.
2Dodamo še česen, peteršilj, nasekljano steblo zelene in na kolutke narezan ostrgan korenček. Dušimo nekaj minut, da česen zadiši, dodamo še mleto paprike in malo pekoče.
3Dušimo pet minut, dodamo obe konzervi fižola s tekočino vred, premešamo in dodamo liter mrzle vode.
4Mineštro poskusimo, posolimo in ko zavre, stresemo vanjo še pašto. Kuhamo toliko časa, da se pašta zmehča, kar po navadi traja 10 minut. Postrežemo s kruhom.