Kisla juha iz štorovk

Znam svetuje

Štorovke so odlične gobe, ki prinašajo globok in edinstven okus, hkrati pa so bogate s hranilnimi snovmi. Ta juha je lahka, a hkrati nasitna in idealna za ljubitelje gobovih jedi.

Sestavine za kislo juho iz štorovk

  • približno 250 g štorovk (mraznic), očiščenih in narezanih
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 majhna čebula, drobno sesekljana
  • 3 krompirji, narezani na kocke
  • 1 nariban krompir (za zgostitev)
  • 2 korenčka, narezana na kolobarje
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 1 večji paradižnik, narezan na kocke
  • šopek svežega peteršilja, sesekljan
  • sok 1/2 limone
  • ščepec timijana
  • ščepec zelene
  • sol

Postopek

1V loncu segrejte olivno olje na srednji temperaturi. Dodajte drobno sesekljano čebulo in česen ter pražite, dokler čebula ne postekleni.

2Nato dodajte narezane štorovke, solite po okusu, prilijte limonin sok in dodajte timijan ter ščepec zelene. Kratko podušite, da gobe spustijo svojo aromo.

3V lonec vmešajte na kocke narezan krompir, kolobarje korenja, narezan paradižnik ter nariban krompir za zgostitev juhe.

4Dodajte sesekljan peteršilj in zalijte z vodo, da so sestavine pokrite. Po potrebi še dosolite.

5Juho kuhajte približno 20 minut oziroma dokler zelenjava ni kuhana in mehka.

Namig

Pred serviranjem po želji dodajte še nekaj limoninega soka, da še dodatno poudarite kislost juhe. Postrezite s svežim kruhom ali hrustljavimi popečenimi kruhki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite