Odlična poletna kumarična juha, ki nas bo ohladila.
Sestavine
- 800 g svežih kumar
- 20 g masla
- 1 šop peteršilja
- 1 pest zelene
- 0,5 l zelenjavne jušne osnove
- 0,5 l kisle smetane
- 1 ščep soli
- 1 ščep mletega črnega popra
Postopek
1Kumare operemo in jih olupimo, prerežemo po dolžini in postrgamo semena, nato pa jih drobno nasekljamo.
2Operemo liste zelene in peteršilja ter jih nasekljamo.
3V posodi stopimo maslo, dodamo kumare in zelišča ter pražimo na majhnem ognju približno 5 minut. Počasi dodajamo jušno osnovo in počakamo, da zavre. Vreti pustimo še 15 minut.
4Pustimo, da se juha ohladi na sobno temperaturo. Nato jo zmiksamo, dodamo smetano in postavimo v hladilnik. Po okusu začinimo s soljo in poprom.