Kruhovi svaljki

Znam svetuje

Pri nas sicer manj znana priloga, v sosednji Italiji jo pa poznajo pod imenom Capunsei. 

Sestavine

  • 500 g suhega kruha
  • 2 jajci
  • 50 g masla
  • 25 g sveže naribanega parmezana
  • 400 ml goveje juhe
  • žlička muškatnega oreška
  • sol

Preliv

  • pest svežega žajblja
  • 50 g masla
  • 50 g sveže naribanega parmezana

Postopek

1Star kruh zmeljemo v drobtine. Primešamo malo soli in muškatni orešek. Maslo stopimo in ga prilijemo drobtinam.  Dobro zmešamo, najlažje kar s prsti, da drobtine vpijejo maslo.

2Juho zavremo in jo zlijemo na drobtine. Dobro premešamo, pustimo, da se malo ohladi, nato primešamo še parmezan in jajci. Dobro premesimo, da dobimo homogeno zmes, oblikujemo v hlebček in pustimo počivati dve uri.

3Po dveh urah testo razdelimo na manjše dele in z mokrimi rokami, med dlanmi oblikujemo svaljke.

4V večjem loncu zavremo vodo, krop osolimo in vanj dajemo kruhove svaljke. Kuhani so takoj, ko priplavajo na vrh. Poberemo jih s penovko in damo na krožnike.

5Naše svaljke lahko postrežemo s poljubno omako. Lahko pa na ponev damo maslo in nasekljane žajbljeve liste, nekaj minut cvremo in žajbljevo maslo polijemo po svaljkih. Potresemo še s sveže naribanim parmezanom in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite