Jagodni hamburger

Znam svetuje

Sladek hamburger 🙂

Sestavine

  • 300 g listnatega testa
  • 200 g smetane za stepanje
  • 1 zavitek utrjevalca smetane
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 250 g jagod
  • moka za valjanje testa
  • 1 beljak
  • malo sladkorja
  • listi mete za okras

Postopek

1Listnato testo vzamemo iz vrečke. Pečico segrejemo na 200°C. Rezine testa položimo eno ob drugo in razvaljamo na rahlo pomokani deski. S pomočjo obrnjenega kozarca za vlaganje izrežemo iz testa 8 krogov premera 7-8 centimetrov.

2Pekač speremo z mrzlo vodo, nanj položimo kroge testa, premažemo z rahlo stepenim beljakom in posujemo s sladkorjem. V pečici pečemo okoli 12 minut do zlatega na temperaturi 180°C.

3Iz smetane za stepanje z utrjevalcem in vaniljevim sladkorjem stepemo čvrsto smetano. Jagode operemo, temeljito osušimo in odstranimo peclje. Sadje narežemo na zelo tanke rezine.

4Pečene tortice vzamemo iz pečice in jih vzdolžno razpolovimo. Pustimo, da se ohladijo. Nato spodnjo polovico vsake tortice premažemo z malo stepene smetane, obložimo z jagodami in pokrijemo z drugo polovico tortice, ki smo jo tudi s spodnje strani premazali s smetano. S preostalo smetano okrasimo krožnike, na katere položimo hamburgerje. Okrasimo z listi mete.

Nasvet

5Namesto jagod lahko uporabimo tudi maline, borovnice ali rezine banan, smetani pa lahko dodamo še sadni liker. Lahko pa tudi to izpustimo in namesto tega uporabimo kremo iz jogurta in puste skute.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite