DomovOZNAKEZelje

zelje

Sladko zelje

Sladko zelje je odlično za vse, ki vam kislo zelje ni ravno najljubše ali pa, če si samo zaželite malce spremembe. Pripravimo ga s...

Kisanje zelja

Kisanje zelja je en osnovnih načinov shranjevanja te odlične poljščine. Ne glede na to, da lahko praktično kadarkoli kupimo kislo zelje ali repo, je...

Zeljne krpice

Zeljne krpice so narejene s sladkim zeljem in odlične že kot samostojna jed. Ljubitelji mesa pa bodite brez skrbi, saj so vrhunska priloga pečenemu...

Zeljni narastek

Zeljni narastek je hitro pripravljen, okusen in nasiten. Je tudi odlična rešitev, ko nam ostane nekaj mesa in ne vemo, kako bi ga uporabili....

Segedin golaž z manj mesa

Segedin golaž z manj mesa še vedno vsebuje en kilogram zelja, kar je odlično razmerje, kjer ima prednost lepo sesekljano zelje. Segedin golaž je...

Zeljnata solata z brusnicami

Brusnice v zeljnati solati popestrijo okus in dajo svežino. Sestavine naribano zeljenaribano korenje1 čebula1/2 jabolka1/4 skodelice jabolčnega soka1/2 skodelice suhih brusnicmalo orehovih jedrcoljčno oljejabolčni kissolpoper https://znam.si/recepti-in-hrana/priloge/duseno-rdece-zelje-z-jabolki/ Postopek 1Zavremo jabolčni...

Boršč z mesom

Boršč z mesom je kmečka, gosta juha, znana v ruski, ukrajinski in poljski kuhinji, ki jo lahko skuhamo z mesom ali brez njega. Na koncu...

Boršč brez mesa

Boršč brez mesa je osvežujoča in okusna različica tradicionalne jedi, ki bo navdušila tako ljubitelje vegetarijanske kuhinje kot tudi tiste, ki iščejo zdravo in...

Zelje – surovo in kislo

Zelje, belo ali rdeče, je resda jesenska zelenjava, a nam je zaradi modernega načina pridelave in skladiščenja dosegljivo v vseh letnih časih. Njegovo znanstveno ime...

Očistimo telo s sokom iz svežega zelja

Sveže zelje je polno vitaminov A, C in K in tistih iz skupine B ter mineralov, kot so magnezij, fosfor in kalcij. Sok iz...

Ne spreglejte