Enostavna gobova omaka

Morda vas zanima

- Oglas -

Če imamo kakršnekoli gobe, nam idej za odlično kosilo res ne sme manjkati. Enostavno in hitro pripravimo omako, z njo prelijemo testenine, njoke, popečene zrezke, ali jo enostavno postrežemo s pire krompirjem in svežo solato. Od vrste gob bo odvisen okus naše omake.

Sestavine

  • 400 g svežih gob
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 mlada čebula
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici sveže nasekljanega peteršilja
  • 150 ml suhega belega vina
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper

Postopek

1Gobice temeljito očistimo in narežemo. Če imamo tudi kaj suhih gob, jih za nekaj minut namočimo v vreli vodi. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Zeleni del čebule narežemo in pustimo za konec.

2V večji ponvi segrejemo dve žlici oljčnega olja, na njem cvremo čebulo dokler ne postekleni (približno 4 minute), nato dodamo česen in nasekljan peteršilj, ko česen zadiši pa še očiščene in narezane gobe. Posolimo in popopramo po okusu.

3Dušimo 10 minut, da izhlapi vsa tekočina, ki so jo spustile gobe, nato zalijemo z belim vinom (če imamo tudi suhe jurčke, jih tu dodamo, skupaj z vodo, v kateri so se namakali)  in kuhamo še 5 minut, da izhlapi ves alkohol.

4Prilijemo še sladko smetano in kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti. Potresemo z narezanim zelenim delom čebule, če ga nimamo, uporabimo drobnjak in takoj postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -