Priloge
Pesto z baziliko
Pesto z baziliko in testeninami je ena izmed najboljših italijanskih predjedi, narejen mora biti seveda s pravimi sestavinami in na tradicionalen način. Pristni genovski...
Priloge
Orehova krema s česnom
Orehova krema s česnom - z veseljem vam predstavljamo naš recept za izjemno bogato in pikantno mešanico, ki bo navdušila s svojo nežno teksturo...
Ozimnica
Lovor v oljčnem olju
Lovor v oljčnem olju je aromatično in zdravo olje, ki ga lahko pripravite doma s pomočjo svežih lovorovih listov in kakovostnega, hladno stiskanega oljčnega...
Kruh in testo
Bruschette s pestom
Hitri prigrizki so lahko tudi zdravi, ne samo dobri. Ključen je izbor sestavin, kot pri vsakem receptu italijanske kuhinje. Pa še porabi se lahko...
Sladice in sadje
Jogurtov kolač brez jajc
S to sladico, ki jo pospremimo s skodelico dobre kave ali čaja, bo začetek dneva lepši. Sestavine 280 g mehke bele moke 250 g navadnega jogurta 100 ml...
Priloge
Tržaška omaka
Hitro pripravljena omaka iz samo treh sestavin. Najbolj se prileže k ribam in lignjem na žaru. Sestavine za tržaško omako 2 stroka česna šopek svežega peteršilja (ena...
Morske jedi / ribe
Gratinirane pokrovače
Rečemo jim tudi kapesante in so izjemno priljubljena predjed. Njihovo okusno in nežno meso še poudarimo z dobrim, domačim oljčnim oljem in limono. Sestavine 8 pokrovač100...
Napitki
Domači sirup z žajbljem, rožmarinom in timijanom
Izredno učinkovit sirup zoper suh in dražeč kašelj. Sestavine 150 ml ekstra deviškega oljčnega olja3 ekološko pridelane limone150 g cvetličnega medupo eno žlico žajblja, rožmarina in...
Ozimnica
Domača paradižnikova mezga
Paradižnikova mezga ali paradižnikova pasta je pravzaprav paradižnikov koncentrat, ki ga uporabljamo v različnih jedeh, juhah, omakah, polivkah za testenine in podobno. Lahko jo...
Mesne jedi
Svinjski trebuh v pečici
Svinjska potrebušina ali flam je del svinjskih rebrc brez kosti, relativno poceni kos mesa, a če ga pravilno pripravimo, bo navdušil vse ljubitelje mesnih...