DomovOZNAKEOljčno olje

oljčno olje

Posušeni paradižniki v olju

Na soncu posušeni paradižniki, vloženi v oljčnem olju z začimbami, ki jih imate radi, vam tudi sredi zime pričarajo okuse poletja. Postrežemo jih lahko z...

Pečene sardele

Sardele so okusne in zdrave ribe, ulovljene v našem morju, bogate z omega 3 maščobami, ki so koristne za naše zdravje. Pri pripravi ne...

Krompirjeva solata s čebulo (kisel krompir)

Krompirjeva solata je ena tistih jedi, ki jo sicer redko pripravljamo, ker nam vzame kar nekaj časa, se je pa razveselimo na piknikih, ker...

Polnozrnat kruh s črnimi oljkami

Omamno dišeči kruh, ki je najboljši kar sam in še topel. Sestavine 350 g polnozrnate moke 150 g bele moke 300 ml mlačne vode ½ kocke kvasa žlička soli ½ žličke...

Kruh z zelenimi oljkami

Tako dober kruh, da ga lahko jemo tudi samega ali pa zraven dobrega sira, ki ga pokapljamo z dobrim, domačim oljčnim oljem in malo...

Špageti s česnom, oljem in čilijem – spaghetti aglio, olio e peperoncino

Ene bolj znanih italijanskih testenin so zagotovo spaghetti aglio, olio e peperoncino, kar v prevodu pomeni česen, olje in čili, to pa so tudi...

Čemažev pesto z orehi in parmezanom

Pesto, ki je vsestransko uporaben in še zdrav za po vrhu. Čemažev pesto z orehi in parmezanom, je prava specialiteta, če je prav narejen. Sestavine...

Pečeni češnjevi paradižniki (vloženi v oljčnem olju)

Poleti, ko imamo na vrtu veliko paradižnika, ga lahko posušimo in z njim obogatimo marsikatero jed. Če mu želimo podaljšati obstojnost, ga shranimo v...

Česnovi buhteljni

Mehki, dišeči česnovi kruhki, ki jih lahko postrežemo k različnim solatam ali juham. Sestavine 800 g mehke bele moke350 ml mlačnega mleka1 jajce50 ml oljčnega olja1...

Blitva s krompirjem

Klasična, mediteranska priloga po imenu blitva s krompirjem, paše k vsem vrstam rib, lignjem, polpetom in še kam. Sestavine za blitvo s krompirjem 1 kg sveže...

Ne spreglejte