Ravioli z žajbljem in maslom

Znam svetuje

Božanska kombinacija okusov.

  • 400 g moke
  • 4 jajca
  • žlička soli
  • 2 žlici olja (po želji)
  • 7,5 g masla
  • šopek svežega žajblja

1Moko presejemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. V njo dodamo jajca in sol. Lahko tudi malo olja, testo se bo lažje mesilo, vendar ne bo tako čvrsto. Z vilicami najprej razžvrkljamo jajca in postopoma dodajamo moko. Nadaljujemo s prsti, moko od sredine postopoma vmešamo v jajca, dokler ne porabimo vse moke. Testo gnetemo še 10 minut, dokler ni gladko in voljno.

2Oblikujemo ga v hlebček, zavijemo v prozorno folijo in pustimo vsaj pol ure počivati. Če se testo lepi, ga vmes odlagamo na pomokan prtiček in ga malo posušimo  – vendar ne preveč, saj mora biti na sredini še mehko, sicer se bo trgalo. Če ga valjamo na roke, dobro pomokamo delovno površino in z valjarjem oblikujemo kvadrat. Vmes ga večkrat privzdignemo in po potrebi še malo pomokamo, da se nam ne zalepi na površino.

3Testo razvaljamo na milimeter in pol debelo, počakamo, da se malo posuši. S kozarcem ali okroglim modelčkom izrežemo kroge, na polovico damo košček brie sira, košček gorgonzole in košček mozzarelle. Prepognemo in po robu pritisnemo najprej s prsti, nato pa še z vilicami. Pazimo, da so ravioli dobro zaprti.

4Raviole kuhamo v vrelem kropu v velikem loncu približno 3-4 minute. V ponvi razpustimo maslo, ko se speni, mu dodamo lističe žajblja. Na zmernem ognju ob stalnem mešanju cvremo žajbelj 2-3 minute. Nato lističe poberemo ven. Raviole dobro odcedimo in prelijemo z maslom, v katerem smo cvrli žajbljeve lističe. Postrežemo kot predjed.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite