DomovOZNAKEGobe

gobe

Rižota z lisičkami

Rižota z lisičkami je brez dvoma ena najboljših rižot. Sveže lisičke očistimo, operemo v mrzli vodi in popivnamo, da se posušijo. Suhe lisičke pa...

Popečeni kruhki z gobicami in gorgonzolo

Popečeni kruhki z gobicami in gorgonzolo so slasten prigrizek, ki ga lahko postrežemo za večerjo ali popoldansko malico. Sestavine 5 kosov belega kruha 2 žlici oljčnega olja 1...

Lignji polnjeni z jurčki in lisičkami

Lignji polnjeni z jurčki in lisičkami so nekaj, za kar je navdih prišel z Japonske. Pri nas je v navadi, da jurčke pripravljamo predvsem...

Golaž iz lisičk

Golaž iz lisičk je sezonska jed, polna okusov. Lisičke so izjemno priljubljene med nabiralci gob, njihov poseben, grenko sladki okus pa navdušuje vse ljubitelje...

Golobice za predjed

Hladne golobice so odlična predjed. Velikokrat se sprašujemo kaj ponuditi, da je posebno, okusno in ne preveč nasitno, saj glavna jed šele prihaja. Sezona...

Marele na žaru

Marele na žaru ali ocvrte? Katere imate rajši? Če se niste poskusili marel na žaru, potem ne odlašajte in si jih privoščite čimprej! Tudi...

Gobovi jušni cmoki

Gobovi jušni cmoki so odlična popestritev oziroma izboljšava juhe. Uporabimo jih lahko v domači ali kupljeni juhi. Juha je lahko pripravljena samo s cmoki...

Kukmaki z jajci

Kukmaki z jajci so nasiten in dišeč, hitro pripravljen zajtrk ali večerja. Sestavine 3 jajca3 srednji kukmaki1/2 večje čebulesolpoperoljepeteršilj https://znam.si/recepti-in-hrana/ozimnica/vlozeni-jurcki/ Postopek 1Očistimo kukmake ter ji narežemo na rezine....

Lečina juha z jurčki

Lečina juha z jurčki je dišeč, nasiten in bogat vir beljakovin. Sestavine za lečino juho z jurčki 250 g jurčkov skodelica leče 1 velik krompir ali dva manjša 1...

Praženi turki (gobani)

Praženi turki odišavijo prostor in so balzam za brbončice. Tokrat smo jih pražili. Sestavine za pražene turke (gobane) 1/2 kg svežih turkov (gobanov) 1 žlica masla 1 manjšo...

Ne spreglejte