DomovOZNAKEGobe

gobe

Jurčki – jesenski goban (Boletus edulis)

Jurčki so nam prvi na misli, če nam kdo omeni gobe, saj veljajo za eno najboljših in najbolj cenjenih gob pri nas. Jurčkov poznamo...

Mafini z lisičkami

Zanimiva kombinacija okusov so mafini z lisičkami in kokosovo maščobo. Izjemni so in se stopijo v ustih za zajtrk, malico ali prigrizek. Sestavine 180 g moke 80...

Ajdova kaša z lisičkami

Ajda je bogat vir beljakovin, ajdova kaša pa okusno in zdravo živilo. Pripravimo jo lahko na več načinov, tale z lisičkami je eden izmed...

Rezanci z gobami in kostanjem

Gobe in kostanj sta dve okusni jesenski sestavini, ki ju lahko povežemo v več kot odlično omako za testenine. Sestavine za rezance z gobami in...

Kremna gobova juha s porom

Za ljubitelje gobjih okusov je kremna gobova juha s porom prava poslastica, ki združuje bogatost svežih gob z globokim in intenzivnim okusom suhih gob....

Mavrah, užitni smrček (Morchella esculenta)

Mavrahi so zelo okusne in aromatične gobe, ki jih v kulinariki uvrščamo v sam vrh. Posebno cenjeni so v Franciji, kjer jih prodajajo kot...

Hrustljavo ocvrti mavrahi

Hrustljavo ocvrti mavrahi so še en odličen način, kako pripraviti te okusne gobe. Mavrahi ali užitni smrčki rastejo samo spomladi, podobni pa so satju...

Telečji zrezki v gobovi omaki

Telečji zrezki v gobovi omaki so ustvarjeni za vse, ki ljubijo občutek domačnosti. Ta jed je odlična za ljubitelje telečjega mesa in gob, saj...

Ričet z gobami

Ričet z gobami je odlično kosilo za vse, ki imate radi enolončnice, ne pa tudi mesa. Poskusite skuhati ričet brez mesa z gobami. Prav...

Testenine s šparglji, pršutom in z gobicami

Testenine s šparglji, pršutom in z gobicami, ko se pomešajo okusi špargljev, pršuta in gobic s kremno smetanovo omako, vam bodo zaploskali še tako...

Ne spreglejte