This post is also available in: English (Angleščina) Hrvatski (Hrvaški) Deutsch (Nemščina) Italiano (Italijanski)

HomeTagsGobe

gobe

Gremo po gobe

Lepi, sončni jesenski dnevi, ki sledijo po dežju, nas kar odnesejo v bližnje in daljne gozdove, včasih samo na sprehod, velikokrat pa tudi na...

Sušenje jurčkov

Sušenje jurčkov je na vrsti takrat, ko imamo srečo in naberemo večjo količino jurčkov (ne pozabite, dovoljena sta dva kilograma na osebo). Moramo jih...

Lazanja s špinačo, ohrovtom in pestom

Zelenjavna lazanja s pestom je okusna jed, ki se kar topi v ustih. Čeprav lazanjo povezujemo z zimo, jo dodatki svežih zelišč in temna...

Jurčki – jesenski goban (Boletus edulis)

Jurčki so nam prvi na misli, če nam kdo omeni gobe, saj veljajo za eno najboljših in najbolj cenjenih gob pri nas. Jurčkov poznamo...

Mafini z lisičkami

Zanimiva kombinacija okusov so mafini z lisičkami in kokosovo maščobo. Izjemni so in se stopijo v ustih za zajtrk, malico ali prigrizek. Sestavine 180 g moke 80...

Ajdova kaša z lisičkami

Ajdova kaša z lisičkami je preprosta, hranljiva in izjemno aromatična jed, ki združuje oreškast okus ajde in nežno teksturo lisičk. Za popolno ravnotežje okusov...

Rezanci z gobami in kostanjem

Gobe in kostanj sta dve okusni jesenski sestavini, ki ju lahko povežemo v več kot odlično omako za testenine. Sestavine za rezance z gobami in...

Kremna gobova juha s porom

Za ljubitelje gobjih okusov je kremna gobova juha s porom prava poslastica, ki združuje bogatost svežih gob z globokim in intenzivnim okusom suhih gob....

Mavrah, užitni smrček (Morchella esculenta)

Mavrahi so zelo okusne in aromatične gobe, ki jih v kulinariki uvrščamo v sam vrh. Posebno cenjeni so v Franciji, kjer jih prodajajo kot...

Hrustljavo ocvrti mavrahi

Hrustljavo ocvrti mavrahi so še en odličen način, kako pripraviti te okusne gobe. Mavrahi ali užitni smrčki rastejo samo spomladi, podobni pa so satju...

Ne spreglejte