Juha s fižolom nam v mrzlih dneh vedno tekne.
Sestavine za pasirano fižolovo juho
200 g fižola
1,5 l vode
2 korenčka
1 do 2 papriki
2 pretlačena paradižnika
2 čebuli
2...
Odlična fižolova juha s testeninami vam bo pogrela telo in dušo.
Sestavine za fižolovo juho s testeninami
240 g fižola (konzerva)
1 čebula
2 žlici kuhane leče
1 žlica...
Matevž je hitro pripravljena slovenska jed iz fižola in krompirja. Zraven ponavadi paše dušeno zelje ali dušena repa. Seveda tudi klobasa.
Sestavine
30 dag fižola
1/2 kg krompirja
2...
Povsem jasno je, da smo vsi zadovoljni, ko se dobro in kvalitetno najemo. Obstajajo pa živila, ki s svojimi sestavinami lahko izredno ugodno vplivajo...
Fižol je tako zelo bogat z vlakninami, da blagodejno deluje na črevesje in prebavo, saj vežejo strupene in maščobne snovi. Fitinska kislina, saponini in...
Prebranec s slanino pripravimo v pečici. Pomembno je, da v posodo, v kateri pečemo prebranec, slanino oziroma klobaso dodamo proti koncu pečenja.
Prebranec ali prebranac...
Za ljubitelje tradicionalnih slovenskih jedi predstavljamo recept za okusen matevž. Matevž je avtentična jed, ki združuje sočnost krompirja in fižola v harmonično celoto....