DomovOZNAKEFižol

fižol

Jota s kislim zeljem

Jota je priljubljena enolončnica, predvsem na Primorskem in na Krasu. Včasih je jota veljala za jed revežev, danes pa je zaradi edinstvenega okusa in...

Kuhanje zelenjave in kuhanje na pari

Pri toplotni obdelavi zelenjave pazite na njeno strukturo. S toplotno obdelavo se struktura zelenjave odpira. Vsa vredna hranila so tako na voljo našemu organizmu....

Fižolova juha s klobaso

V hladnih zimskih dneh nas fižol greje, klobasi pa se seveda lahko ognete. Sestavine za fižolovo juho s klobaso 40 g fižola iz konzerve (vseeno, katere...

Jota naših babic

Vstopite v kulinarično dediščino naših babic z nepozabnim receptom za joto, ki nas s svojo tradicionalnostjo popelje nazaj v čase, ko so se okusni...

Prebranec

Prebranec lahko ponudimo topel ali hladen, kot predjed ali prilogo jedem z žara. Sestavine 500 g belega fižola tetovca 3 dcl olja 1,5 kg čebule sol poper sladka (mleta) paprika lovorjev list Priprava 1Prebran...

Ne spreglejte