Jedi na žlico
Jota s kislim zeljem
Jota je priljubljena enolončnica, predvsem na Primorskem in na Krasu. Včasih je jota veljala za jed revežev, danes pa je zaradi edinstvenega okusa in...
Zelenjavne jedi
Kuhanje zelenjave in kuhanje na pari
Pri toplotni obdelavi zelenjave pazite na njeno strukturo. S toplotno obdelavo se struktura zelenjave odpira. Vsa vredna hranila so tako na voljo našemu organizmu....
Jedi na žlico
Fižolova juha s klobaso
Alenka -
V hladnih zimskih dneh nas fižol greje, klobasi pa se seveda lahko ognete. Sestavine za fižolovo juho s klobaso 40 g fižola iz konzerve (vseeno, katere...
Jedi na žlico
Jota naših babic
Vstopite v kulinarično dediščino naših babic z nepozabnim receptom za joto, ki nas s svojo tradicionalnostjo popelje nazaj v čase, ko so se okusni...