Bananini mafini

Znam svetuje

Bananini mafini so poleg bananinega kruha priroฤen naฤin, kako uporabiti banane. Mafini so nasitni, okusni in slastni.

Banane so bogate s kalijem, vitaminom C, vitaminom B6, manganom,ย magnezijem in nekaterimi drugimi vitamini iz skupine vitaminov B kompleksa. Imajo zanemarljivo malo maลกฤob, zato pa veliko ogljikohidratov, med njimi pa je polovica sladkorjev. In ker imajo veliko vlaknin, kot so pektini in rezistentni ลกkrob, je prehod hrane iz ลพelodca v tanko ฤrevo bolj poฤasen, poslediฤno pa je dvig sladkorja v krvi po uลพivanju banan poฤasnejลกi. Banana je odliฤna za redno prebavo in zelo koristna tudi ob diabetesu.

Sestavine

  • 3 banane
  • 2 jajci
  • 100 g stopljenega masla
  • 80 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 220 g bele moke
  • 1 pecilni praลกek
  • ลกฤepec soli
  • 1 ลพliฤka cimeta

Postopek

1Peฤico segrejemo na 180 stopinj. Eno banano nareลพemo na 12 kolobarฤkov, debelih pribliลพno pol centimetra. ฤŒe je kaj ostane, jo damo z drugima dvema v posodo in vse z vilicami dobro pretlaฤimo.

2Moko, pecilni praลกek, sol in cimet presejemo v eno posodo. V drugi posodi penasto vmeลกamo jajci in oba sladkorja, ko se sladkor stopi, pa dodamo banane in stopljeno maslo ter dobro premeลกamo. Med stalnim meลกanjem postopoma dodajamo ลกe suhe sestavine.

3Pekaฤ za peko mafinov obloลพimo s papirฤki ali modelฤke dobro namaลพemo z maslom. Maso razporedimo v modelฤke in na vsak mafin poloลพimo ลกe kolobar banane.

4V segreti peฤici peฤemo 15 โ€“ 20 minut. Pred koncem peke naredimo test z zobotrebcem: ฤe se ลกe kaj prijema nanj, ฤas peke podaljลกamo.

Nasvet

5V bananine mafine lahko po ลพelji vmeลกamo tudi koลกฤke ฤokolade, nasekljane orehe, leลกnike, kakav v prahu โ€ฆ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite