Skrivnost dobrih marmeladnih žepkov ni v testu, pač pa v marmeladi. Najboljša je domača, ne preveč sladka in predvsem je mora biti dovolj.
Sestavine za marmeladne žepke
- 500 g mehke bele moke
- 250 g zmehčanega masla
- 180 g kisle smetane
- 1 vaniljev sladkor
- 1 pecilni prašek
- 200 g goste (najbolje domače) slivove marmelade
- 100 sladkorja v prahu za posip
Postopek
1Moko presejemo s pecilnim praškom v večjo skledo, maslo narežemo na lističe, dodamo še vaniljev sladkor in kislo smetano ter zgnetemo gladko testo.
2Testo zavijemo v folijo in ga damo za 2 uri v hladilnik.
3Na pomokani površini testo razvaljamo na približno 3 mm debeline in z modelčkom izrežemo kroge. Če nimamo modelčka pravšnje velikosti, si pomagamo s primernim kozarcem.
4Na eno polovico kroga damo žličko slivove marmelade, drugo polovico pa prepognemo čez in dobro pritisnemo z vilicami, da ne bo marmelada med peko uhajala iz žepkov.
5Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, pladenj obložimo s peki papirjem in narejene žepke polagamo na pladenj. Ne preblizu, ker bodo malo narasli.
6Pečemo približno 15 minut oziroma toliko časa, da se rahlo obarvajo.
7Pečene posujemo s sladkorjem v prahu.