Smetanova omaka s skuto

Znam svetuje

Smetanova omaka s skuto je tisto, kar iลกฤete v popolnem receptu za omako, ki bo dvignil vaลกe testenine, krompir ali zelenjavo na naslednjo stopnjo.

Ta tradicionalna slovenska omaka zdruลพuje kremasto teksturo in bogate okuse, ki so idealni za vsak obrok. Preberite naprej in se nauฤite, kako pripraviti najboljลกo smetanovo omako s skuto v nekaj preprostih korakih.

Sestavine za smetanovo omako s skuto

  • 200 g skute (mehke, lahko uporabite tudi ricotto)
  • 200 ml kisle smetane ali smetane za kuhanje
  • 1 ฤebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka ฤesna, drobno sesekljana
  • sol
  • poper
  • 1 ลพlica olivnega olja ali masla
  • Po ลพelji: sveลพe zeliลกฤa (npr. peterลกilj, bazilika), naribana limonina lupina ali nariban sir

Postopek

1V ponvi segrejte olivno olje ali maslo. Dodajte sesekljano ฤebulo in praลพite nekaj minut, dokler ฤebula ne postane steklasta.

2Dodajte sesekljan ฤesen in praลพite ลกe 1-2 minuti.

3V ponev dodajte skuto in dobro premeลกajte, da se skuta enakomerno zdruลพi s ฤebulo in ฤesnom.

4Dodajte kislo smetano ali smetano za kuhanje in dobro premeลกajte. Omako pustite vreti nekaj minut na srednjem ognju.

5Omako zaฤinite s soljo in poprom. Po ลพelji lahko dodate tudi sveลพe narezana zeliลกฤa, naribano limonino lupino ali nariban sir.

6Ko je omaka dosegla ลพeleno gostoto, jo odstavite s ลกtedilnika in postrezite.

Smetanova omaka s skuto se odliฤno prilega k testeninam, riลพu, krompirju, …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite