Smetanova omaka s skuto

Znam svetuje

Smetanova omaka s skuto je tisto, kar iščete v popolnem receptu za omako, ki bo dvignil vaše testenine, krompir ali zelenjavo na naslednjo stopnjo.

Ta tradicionalna slovenska omaka združuje kremasto teksturo in bogate okuse, ki so idealni za vsak obrok. Preberite naprej in se naučite, kako pripraviti najboljšo smetanovo omako s skuto v nekaj preprostih korakih.

Sestavine za smetanovo omako s skuto

  • 200 g skute (mehke, lahko uporabite tudi ricotto)
  • 200 ml kisle smetane ali smetane za kuhanje
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • sol
  • poper
  • 1 žlica olivnega olja ali masla
  • Po želji: sveže zelišča (npr. peteršilj, bazilika), naribana limonina lupina ali nariban sir

Postopek

1V ponvi segrejte olivno olje ali maslo. Dodajte sesekljano čebulo in pražite nekaj minut, dokler čebula ne postane steklasta.

2Dodajte sesekljan česen in pražite še 1-2 minuti.

3V ponev dodajte skuto in dobro premešajte, da se skuta enakomerno združi s čebulo in česnom.

4Dodajte kislo smetano ali smetano za kuhanje in dobro premešajte. Omako pustite vreti nekaj minut na srednjem ognju.

5Omako začinite s soljo in poprom. Po želji lahko dodate tudi sveže narezana zelišča, naribano limonino lupino ali nariban sir.

6Ko je omaka dosegla želeno gostoto, jo odstavite s štedilnika in postrezite.

Smetanova omaka s skuto se odlično prilega k testeninam, rižu, krompirju, …

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite