Drobnjak sodi v druลพino lukov in je bogat z vitaminoma A in C. Po okusu spominja na ฤebulo, vendar je neลพnejลกi, ker vsebuje manj ลพvepla. Fino nasekljan je s sveลพo zeleno barvo privlaฤen in okusen dodatek mnogim jedem. Je sestavina znamenite francoske meลกanice fines herbes, v kateri so peterลกilj, pehtran in krebuljica, prilega pa se predvsem jajฤnim jedem, kot so omlete in jajฤne omake.
Daljลกe kuhanje uniฤi njegov okus, zato je najbolje, da ga dodajamo ลพe pripravljenim jedem. Drobnjakove cvetove lahko potresemo na solate, da izboljลกamo njihov videz in okus. Prgiลกฤe nasekljanega drobnjaka ima enako vlogo kot imeniten dodatek skoraj vsem solatam, juham in omakam.
Drobnjak izboljลกuje okus
Stebla: jajcem, solati, mehkim sirom, omakam, juham
Cvetovi: solatam
Shranjevanje
Stebla: v nepreduลกni ลกkatli v hladilniku ali zamrznjena v ledenih kockah
