Jetrca v omaki s kislo smetano znajo ceniti ljubitelji te gurmanske sestavine. Jetrca na olju in čebuli nepozabno zadišijo, z dodatkom gorčice pa jim pribijemo še nekaj pikantnosti, ki ne sme manjkati.
Sestavine za jetrca v omaki s kislo smetano
- 800 g piščančjih jetrc
- 2 čebuli
- 200 ml kisle smetane
- 50 g masla
- 1 žlica moke
- 2 stroka česna
- 1 žlica gorčice
- 100 ml mleka
- olje
- sol
- poper
Postopek
1Čebulo na drobno sesekljamo, prav tako česen. Jetra narežemo na kose. Solimo, popramo in jih shranimo v globoki posodi ter prelijemo z mlekom.
2Pristavimo ponev in prilijemo olje, prepražimo čebulo in premešamo. Dodamo jetrca. Premešamo in dodamo česen, gorčico, kislo smetano ter premešamo.
3Dušimo na blagem ognju, po 15-ih minutah pa dodamo moko, premešamo in odstavimo.
4Zraven postrežemo pire krompir.