Jetrca v omaki s kislo smetano

Znam svetuje

Jetrca v omaki s kislo smetano znajo ceniti ljubitelji te gurmanske sestavine. Jetrca na olju in čebuli nepozabno zadišijo, z dodatkom gorčice pa jim pribijemo še nekaj pikantnosti, ki ne sme manjkati.

Sestavine za jetrca v omaki s kislo smetano

  • 800 g piščančjih jetrc
  • 2 čebuli
  • 200 ml kisle smetane
  • 50 g masla
  • 1 žlica moke
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica gorčice
  • 100 ml mleka
  • olje
  • sol
  • poper

Postopek

1Čebulo na drobno sesekljamo, prav tako česen. Jetra narežemo na kose. Solimo, popramo in jih shranimo v globoki posodi ter prelijemo z mlekom.

2Pristavimo ponev in prilijemo olje, prepražimo čebulo in premešamo. Dodamo jetrca. Premešamo in dodamo česen, gorčico, kislo smetano ter premešamo.

3Dušimo na blagem ognju, po 15-ih minutah pa dodamo moko, premešamo in odstavimo.

4Zraven postrežemo pire krompir.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite