Panakota z belo čokolado in jagodami nas nežno poboža po brbončicah. Za slastnost vsebuje še sladko smetano, med in limonin sok.
Sestavine za panakoto z belo čokolado in jagodami
- 5 rumenjakov
- 5 žlic sladkorja
- 150 g bele mlečne čokolade
- 250 ml sladke smetane
- 300 g svežih jagod
- 2 žlici medu
- 1 žlica limoninega soka
Postopek
1Rumenjake in sladkor stepemo in pristavimo v vročo kopel. Kuhamo 4 minute in ves čas mešamo.
2Kuhano odstavimo in dodamo na koščke narezano belo čokolado, da se stopi.
3Stepemo sladko smetano in jo previdno umešamo k čokoladni kremi. S tako pripravljeno kremo napolnimo kozarce do 3/4 in jih hladimo vsaj 2 uri.
4Jagode, med in limonin sok s paličnim mešalnikom stepemo. Prelijemo preko kreme. Pred serviranjem dodamo sveže jagode.