Panakota z belo čokolado in jagodami

Znam svetuje

Panakota z belo čokolado in jagodami nas nežno poboža po brbončicah. Za slastnost vsebuje še sladko smetano, med in limonin sok.

Sestavine za panakoto z belo čokolado in jagodami

  • 5 rumenjakov
  • 5 žlic sladkorja
  • 150 g bele mlečne čokolade
  • 250 ml sladke smetane
  • 300 g svežih jagod
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica limoninega soka

Postopek

1Rumenjake in sladkor stepemo in pristavimo v vročo kopel. Kuhamo 4 minute in ves čas mešamo.

2Kuhano odstavimo in dodamo na koščke narezano belo čokolado, da se stopi.

3Stepemo sladko smetano in jo previdno umešamo k čokoladni kremi. S tako pripravljeno kremo napolnimo kozarce do 3/4 in jih hladimo vsaj 2 uri.

4Jagode, med in limonin sok s paličnim mešalnikom stepemo. Prelijemo preko kreme. Pred serviranjem dodamo sveže jagode.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite