Jajčna omleta

Znam svetuje

Ko jutro zadiši po jajcih pomeni, da pripravljamo jajčno omleto. Jajčna omleta je preprosta za pripravo, saj zgolj ražvrkljamo nekaj jajc in jih zlijemo v vročo ponev. Pozorni pa moramo biti, da je ponev za jajca dovolj velika, saj hočemo, da je omleta tanka, ne pa mokra in surova. Izberimo torej večjo ponev.

Sestavine za jajčno omleto

  • 2 jajci
  • 10 g maščobe
  • ščep soli
  • žlica mleka
  • nariban sir
  • žlička drobnjaka

Postopek

1Jajca razžvrkljamo, posolimo in jim po želji dodamo žlico mleka. Ponev dobro segrejemo in šele zatem vanjo damo nekaj olja ter takoj prilijemo jajca.

2Spekla se bo res hitro, zato bodimo pozorni, da se nam na spodnji strani ne zažge. Po želji jo lahko z lopatko tudi obrnemo ter popečemo še po vrhu. Če je ne obračamo, jo lahko po vrhu postresemo z nekaj naribanega sira, z lopatko zvijemo v rolo ali žepek in že damo na krožnik.

3Pred serviranjem po omleti potrosimo narezan drobnjak.

Če te zanima …

… jajce je ena najbolj hranljivih živil na svetu, polno vitaminov, mineralov, kakovostnih beljakovin in aminokislin.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite