Hrenovke v testu brez kvasa

Znam svetuje

Hrenovke v testu brez kvasa, ki jih naredimo doma, so zagotovo sveลพe in zato najboljลกe. Testo, v katero bomo zavili hrenovke, je preprosto za pripravo, okusno in lepa odejica, v katero zavijemo hrenovke.

Sestavine za hrenovke v testu brez kvasa

  • 150 g sveลพega sira
  • 4 ลพlice mleka
  • 1 rumenjak
  • 1/2 beljaka
  • 4 ลพlice olja
  • 1 ลพlica soli
  • 250 g moke
  • 1 pecilni praลกek
  • 12 hrenovk za polnjenje
  • malo mleka
  • 1/2 beljaka za premaz

Postopek

1Sveลพ sir zmeลกamo z mlekom, rumenjakom, 1/2 beljaka, oljem, soljo in polovico moke, ki jo prej presejemo s pecilnim praลกkom. Dodamo ลกe preostalo moko in zamesimo testo.

2Testo razvaljamo na debelino 3 mm in razreลพemo na 12 kosov, velikih pribliลพno 10×16 cm. Hrenovko zavijemo v testo, premaลพemo z mlekom in ob strani z drugo polovico beljaka.

3Peฤico segrejemo na 200 stopinj Celzija, pekaฤ obloลพimo s peki papirjem. Hrenovke peฤemo 20 minut, dokler se testo lepo ne zapeฤe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite