Hrenovke v testu brez kvasa, ki jih naredimo doma, so zagotovo sveลพe in zato najboljลกe. Testo, v katero bomo zavili hrenovke, je preprosto za pripravo, okusno in lepa odejica, v katero zavijemo hrenovke.
Sestavine za hrenovke v testu brez kvasa
- 150 g sveลพega sira
- 4 ลพlice mleka
- 1 rumenjak
- 1/2 beljaka
- 4 ลพlice olja
- 1 ลพlica soli
- 250 g moke
- 1 pecilni praลกek
- 12 hrenovk za polnjenje
- malo mleka
- 1/2 beljaka za premaz
Postopek
1Sveลพ sir zmeลกamo z mlekom, rumenjakom, 1/2 beljaka, oljem, soljo in polovico moke, ki jo prej presejemo s pecilnim praลกkom. Dodamo ลกe preostalo moko in zamesimo testo.
2Testo razvaljamo na debelino 3 mm in razreลพemo na 12 kosov, velikih pribliลพno 10×16 cm. Hrenovko zavijemo v testo, premaลพemo z mlekom in ob strani z drugo polovico beljaka.
3Peฤico segrejemo na 200 stopinj Celzija, pekaฤ obloลพimo s peki papirjem. Hrenovke peฤemo 20 minut, dokler se testo lepo ne zapeฤe.