Skutni namaz s česnom in drobnjakom se najbolje združi s svežim, še toplim kruhom. Lahko pa popečemo starega ali naredimo kanapeje.
Sestavine
- 250 g skute
- 3 cele glave česna
- 1 žlica kisle smetane
- 2 žlici naribanega poltrdega sira
- šopek svežega drobnjaka
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
1Vsaki glavi česna odrežemo vrh tako, da se vidi prerez vseh strokov. Prerez namažemo z oljem ter dodamo sol in poper. Vsako glavo posebej zavijemo v alu-folijo in za pol ure postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj.
2Ko smo česen dovolj časa pustili v pečici, ga vzamemo ven, razpremo folijo in malce ohladimo. Iz strokov iztisnemo sredice in jih pretlačimo z vilicami.
3Dodamo skuto, sir in kislo smetano ter dobro premešamo ali zmešamo s paličnim mešalnikom.
4Na koncu dodamo sveže nasekljan drobnjak, premešamo in uživamo v odličnem namazu.