Kremasta grahova omaka z maskarpone sirom – hitra in okusna priloga

Znam svetuje

Grahova omaka je veฤ kot le zelenjavna priloga โ€“ je kremasta, hranljiva in presenetljivo bogata z okusom. Z dodatkom maskarpone sira, ฤesna in kanฤka sladke smetane dobi prefinjeno teksturo, ki se odliฤno poda k riลพu, testeninam ali celo peฤeni zelenjavi. Pripravite jo v manj kot 20 minutah โ€“ popolna izbira za hitro, domaฤe kosilo.

Sestavine za grahovo omako

  • 400 g graha (iz konzerve)
  • 1 ลพlico masla
  • 3 stroke ฤesna
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 ลพlica maskarpone sira (ฤe ga nimate, uporabite mehki sir)
  • 1 ลพlica suลกene juลกne zelenjave
  • poper
  • muลกkatni oreลกฤek
  • sol
  • 1 dl vroฤe vode
  • indijski oreลกฤki po ลพelji (celi ali mleti)

Postopek

1Maslo razpustite na vroฤi ponvi in mu dodajte nasekljan ฤesen. Popraลพite ga le toliko, da zadiลกi in dodajte odcejen grah.

2Premeลกajte in dodajte juลกno zelenjavo, muลกkatni oreลกฤek in poper. Prilijte sladko smetano, po malem dodajajte vroฤo vodo, da bo omaka gosta ravno toliko, kot ลพelite. Dobro premeลกajte in dodajte maskarpone sir.

3Kuhajte toliko, da se omaka nekoliko zreducira, zgosti. S paliฤnim meลกalnikom zmiksajte grah, da postane omaka kremasta. Posolite in po potrebi ลกe malo pokuhajte, ฤe je omaka preveฤ tekoฤa. Dodajte ลกe pest mletih ali celih indijskih oreลกฤkov.

4Grahova omaka je tako pripravljena kot priloga ali omaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite