Morska lazanja

Morda vas zanima

- Oglas -

Morska lazanja je idealna za tiste priložnosti, ko imamo na voljo več različnih morskih dobrot, nakar jim z gobami še poudarimo aromo in naredimo vse skupaj še bolj slastno.

Sestavine

  • 15 g masla
  • 225 g surovih kozic
  • 450 g fileja morskega vraga
  • 225 g šampinjonov
  • 850 g bešamel omake
  • sol
  • poper
  • 400 g paradižnika iz konzerve
  • 1 žlica sveže krebuljice
  • 1 žlica sveže bazilike
  • 175 g lističev za lazanjo
  • 75 g sveže nastrganega parmezana

Postopek

1V velikem loncu raztopimo maslo. Vanj damo kozice in morskega vraga ter na srednjem ognju pražimo 5 minut, da se kozice rožnato obarvajo. Z zajemalko damo kozice v skledo. Gobe damo v lonec in jih med mešanjem dušimo 5 minut. Ribo in gobe prav tako damo v skledo.

2Pečico segrejemo na 190 stopinj. V bešamel omako vmešamo ribjo mešanico s tekočino vred. Začinimo s poprom in soljo.

3V velik pekač po plasteh naložimo sesekljan paradižnik, sesekljano krebuljico, nasekljano baziliko, ribjo mešanico in liste za lazanjo. Končamo s plastjo ribje mešanice. Lazanjo potresemo z nastrganim svežim parmezanom.

4V pečici pečemo 40 minut, da se rjavo obarva. Takoj ponudimo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -