Tortilja z jajcem je preprost in hranljiv zajtrk, kosilo ali veฤerja, ki ga lahko pripravite v samo nekaj minutah. Idealna je za dni, ko potrebujete hitro in okusno jed, hkrati pa omogoฤa veliko razliฤnih dodatkov, da jo prilagodite svojemu okusu.
Sestavine za tortiljo z jajcem
- 1 velika tortilja
- 2 jajci
- 1 ลพlica olivnega olja
- sol
- poper
- 50 g naribanega sira (cheddar, gauda ali mozzarella)
- sveลพa zeliลกฤa (drobnjak, peterลกilj) po ลพelji
- dodatki po ลพelji (npr. avokado, paradiลพnik, ลกunka)
Postopek
1Jajca ubijte v skledo, jih zaฤinite s soljo in poprom ter dobro stepite z vilicami, dokler masa ne postane enotna.
2Na srednjem ognju segrejte ponev in dodajte ลพlico olivnega olja. Poloลพite tortiljo v ponev in jo na hitro popecite z obeh strani, da postane rahlo hrustljava, pribliลพno 1-2 minuti na vsaki strani. Odstranite jo iz ponve in jo postavite na stran.
3V isto ponev vlijte stepena jajca in jih neลพno meลกajte, dokler niso skoraj povsem peฤena, a ลกe vedno rahlo mehka. Na vrh razporedite nariban sir in ga pustite, da se rahlo stopi.
4Tortiljo vrnite v ponev in jo poloลพite ฤez jajฤno meลกanico. Poฤakajte nekaj sekund, nato vse skupaj neลพno obrnite, tako da so jajca zdaj na vrhu tortilje.
6ฤe ลพelite, tortiljo obloลพite z dodatki, kot so avokado, paradiลพnik ali ลกunka, in jo nato zloลพite na pol.
7Tortiljo zvijte ali na razreลพite na ฤetrtine in postrezite toplo. Dodajte sveลพa zeliลกฤa po ลพelji.