Masleni vaniljevi piškoti brez jajc

Znam svetuje

Dobrodošli v kulinaričnem rajanju brez jajc, kjer bomo skupaj ustvarili čarobne maslene vanilijeve piškote! Morda mislite, da so brez jajc nemogoči, a mi vam bomo dokazali nasprotno. Tudi brez jajc lahko ustvarimo krhke, okusne in dišeče piškote, ki bodo osvojili srca in brbončice vaših gostov.

Pripravite se na čarobno doživetje peke, kjer se prepletajo maslova mehkoba in vanilijeva sladkost v popolnem plesu okusov. Sledite našemu preprostemu receptu in ustvarite slastno poslastico, ki bo navdušila vsakogar, tudi tiste, ki so skeptični do piškotov brez jajc.

Pripravljeni ste na peko? Zavihajmo rokave in se podajmo v čarobni svet vonjav in okusov maslenih vanilijevih piškotov.

Sestavine za maslene vanilijeve piškote brez jajc

Testo

  • 400 g mehke bele moke
  • 200 g masla sobne temperature
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 1/2 lončka kisle smetane
  • 1 vaniljev strok
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 žlici belega vina
  • 1 neškropljena limona – lupinica
  • 1 pecilni prašek
  • 1/4 žličke soli

Posip

  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor

Postopek

1V večjo skledo presejemo moko s pecilnim praškom. Maslo narežemo na majhne kocke in ga dodamo k moki. Dodamo še sladkor v prahu, kislo smetano, vino, sol, vsebino vaniljevega stroka in vaniljev sladkor, sol, limonino lupinico in s hladnimi rokami zamesimo gladko testo.

2Mesimo toliko časa, da je sestavine povežejo med seboj – ne sme biti vidnih koščkov masla. Nato iz testa oblikujemo svaljek, ga zavijemo v folijo za živila in postavimo za dve uri v hladilnik.

3Pečico predgrejemo na 180°C, pekač, v katerem bomo pekli piškote, obložimo s peki papirjem.

4Testo narežemo na približno 1 cm debele kolobarčke in te na kocke, da dobimo koščke testa orehove velikosti. Med dlanmi oblikujemo približno 6 cm dolge svaljke in jih upognemo v rogljičke.

5Te polagamo na pekač, razdalja med njimi naj bo vsaj en centimeter, ker bodo med peko nekoliko narasli.

6Pečemo 12-15 minut v srednji legi. Rogljički so pečeni, ko zadišijo in se zlato rumeno obarvajo.

7V posodi zmešamo sladkor v prahu in vaniljev sladkor in pečene rogljiče povaljamo v pripravljeni mešanici.  

5Zlagamo jih na pladenj in pustimo, da se ohladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite