Hladna predjed, ki nas lahkotno povede proti slastnemu glavnemu obroku.
Sestavine
- 300 g kuhanih velikih kozic
- 6 listov solate ledenka
- 1 zrel avokado
- sok 1 limete
- 3 žlice jogurta
- 3 brizge tabasca
- 75 g smetane
- 4 vejice koprca
Priprava
1Kozice oplaknemo, liste solate operemo in obrišemo. Na njih bomo kozice postregli, naj bodo torej lepi.
2Z žlico izdolbemo avokado. Polovico mesa avokada narežemo na rezine in pokapljamo s sokom limete, da ne porjavi. Drugo polovico izdolbenega mesa zmečkamo z vilico v gladko maso. Pomešamo ga z jogurtom, začinimo s soljo, poprom in tabascom.
3Koper oplaknemo, osušimo. Vzamemo štiri lepe skodelice in jih obložimo s solatnimi listi. Kozice porazdelimo v posodice, dodamo krhlje avokada, polijemo z avokadovo omako in okrasimo s koprom.