Solata z rukolo, češnjevimi paradižniki in parmezanom

Znam svetuje

Ko je vroče in se nam ne ljubi kuhati, si pripravimo solato za zdravo in okusno kosilo ali večerjo.

Sestavine

  • 250 g rukole
  • 150 g češnjevega paradižnika
  • 0,3 dl oljčnega olja
  • 50 g pinjol ali olupljenih mandljev
  • 50 g parmezana v kosu
  • 0,2 dl balzamičnega kisa
  • 1 žlička gorčice
  • 1 strok česna
  • ¼ žličke soli

Postopek

1Rukolo operemo, češnjeve paradižnike razpolovimo. Pinjole ali mandlje popražimo na ponvi.

2Česen olupimo in stisnemo, dodamo mu balzamični kis, oljčno olje, gorčico, sol in dobro premešamo.

3Parmezan narežemo na zelo tanke rezine.

4Sestavimo solato: na krožnik damo rukolo, češnjev paradižnik, popražene pinjole, prelijemo s polivko in na vrh porazdelimo lističe parmezana.  

5Postrežemo s kosom kruha ali prepečenca.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite