Polnozrnat kruh s črnimi oljkami

Znam svetuje

Omamno dišeči kruh, ki je najboljši kar sam in še topel.

Sestavine

  • 350 g polnozrnate moke
  • 150 g bele moke
  • 300 ml mlačne vode
  • ½ kocke kvasa
  • žlička soli
  • ½ žličke sladkorja
  • 1 dcl oljčnega olja
  • 200 g črnih oljk

Postopek

1Kvas nadrobimo v mlačno vodo, dodamo malo sladkorja, premešamo in pustimo 10 minut.

2Obe moki presejemo v skledo in na sredini naredimo jamico. Rob posolimo in ga prelijemo z oljčnim oljem in v jamico zlijemo vodo s kvasom. Vse skupaj premešamo v lepo gladko testo, oblikujemo ga v hlebček, damo v posodo, pokrijemo in pustimo vzhajati na dvojno količino.

3Oljke narežemo ali pustimo cele. Ko testo dovolj vzhaja, ga stresemo na pomokano površino, potresemo z oljkami in ponovno premesimo. Oblikujemo v hlebček in ponovno pustimo vzhajati na dvojno količino.

4Pečico segrejemo na 200°C. V kruh zarežemo z ostrim nožem ali žiletko ter ga damo na pekač, obložen s peki papirjem. Kruh pečemo 40 minut – ko po njem potrkamo mora votlo zadoneti. Pečenega hladimo na rešetki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite