Jagodna torta brez peke

Morda vas zanima

- Oglas -

Jagodna torta je enostavna za pripravo in zanjo potrebujemo le nekaj sestavin. Torta je sveža, lahka, kremna in res polnega okusa, primerna pa je za sladkanje ob vseh priložnostih.

Sestavine

Sestavine ustrezajo tortnemu obroču premera 19 cm.

Obod, dno in vmesna plast

  • 18 piškotov savoiardi (bebi piškoti) za obod
  • 12 piškotov savoiardi (2 x 6) za dno in vmesno plast

Sladkorna raztopina

  • 2 dl vode
  • 20 g limoninega sladkorja

Jagodna krema

  • 300 g zamrznjenih jagod
  • 30 g kristalnega sladkorja
  • 3,5 lističa želatine 
  • 100 g sira mascarpone
  • 45 g sladkorja v prahu oz. po okusu
  • 250 g sladke smetane za stepanje

Postopek

Sladkorna raztopina

1Vodo s sladkorjem zavremo in ohladimo.

Jagodna krema

1Sladko smetano stepemo in damo na hladno.

2Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi.

3Jagode s sladkorjem segrejemo do vretja in s paličnim mešalnikom zmeljemo v pire. V pireju raztopimo ožete lističe želatine.

4Sir mascarpone gladko zmešamo s sladkorjem v prahu, prilijemo jagodni pire in z ročnim mešalnikom dobro premešamo.

5V dveh korakih z lopatko primešamo stepeno smetano in kremo razdelimo na dva enaka dela.

Sestavljanje torte

1Na podstavek postavimo obroč premera 19 cm.

2Piškote s spodnjo stranjo na hitro pomočimo v raztopino in jih zložimo po obodu obroča tako, da je del piškota, ki je posut s sladkorjem, na zunanji strani (kot na fotografiji).

3S piškoti pokrijemo tudi dno (namočimo jih enako kot za obod, s spodnjo stranjo in na hitro), le da obrnemo piškote s sladkorjem posuto stranjo navzdol. 

4Piškote prelijemo s polovico kreme in površino poravnamo.

5Postopek ponovimo s še eno plastjo piškotov in preostalo polovico kreme.

6Torto damo za vsaj 6 ur v hladilnik, najbolje čez noč.

7Ohlajeni torti snamemo obroč in jo dekoriramo s sladkano stepeno smetano.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -