Francoska češnjeva sladica – clafoutis

Znam svetuje

Zelo enostavna sladica, ki izhaja iz Francije in jo največkrat jedo za zajtrk v času, ko zorijo češnje. Lahko jo pripravljamo tudi iz drugega sadja, ampak tradicionalno je iz črnih češenj.

Sestavine

  • 500 g češenj
  • 70 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 70 g moke
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 200 ml mleka
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 120 ml sladke smetane
  • naribana lupinica ene neškropljene limone
  • sladkor v prahu za okras

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C, okrogli pekač za pite namastimo z maslom. Češnje razkoščičimo.

2V skledi stepamo jajca, sol, vaniljev sladkor in sladkor, približno minuto ali dve, da se sladkor stopi. Dodamo moko in stepamo, da masa postane gladka, brez grudic, prilijemo še stopljeno maslo, mleko in sladko smetano.  Čisto na koncu vmešamo še limonino lupinico. Testo mora biti gladko, podobno masi za palačinke.

3Testo zlijemo v pekač in po njem enakomerno razporedimo češnje.

4Pečemo 35-40 minut, dokler se robovi lepo zlato rjavo obarvajo. Naredimo preizkus z leseno paličico, ko jo zapičimo v sredino, mora ostati čista.

5Pečen kolač vzamemo iz pečice, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še mlačnega.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite