Sladica, katere odliฤen okus vam bo ลกe dolgo ostal v spominu.
Sestavine za jagodni tiramisu z bezgovim sirupom
- 400 g jagod
- 80 ml bezgovega sirupa
- 2 veliki ลพlici limonovega soka
- 2 jajci
- 2 veliki ลพlici vaniljevega sladkorja
- 2 ลพlici kokosovega sladkorja
- 200 g maskarponeja
- ลกฤepec soli
Postopek
1Jagode dobro operemo, oฤistimo in nareลพemo na rezine. Zmeลกamo jih z bezgovim sirupom, kokosovim sladkorjem in limoninim sokom ter pustimo pri miru pribliลพno 15 minut.
2Po tem ฤasu loฤimo beljaka in rumenjaka, nato zmeลกamo rumenjaka z 2 do 3 velikimi ลพlicami soka, ki so ga spustile jagode ter vaniljevim sladkorjem. Vse skupaj dobro stepemo nad vroฤo vodo. Ko se meลกanica ohladi, dodamo maskarpone.
3Beljakoma dodamo sol in ju dobro stepemo ter previdno primeลกamo v kremo. Jagode odcedimo.
4Kremo v plasteh izmeniฤno z jagodami naloลพimo v ลกtiri kozarce in v hladilniku ohlajamo vsaj pol ure. Pojemo ลกe isti dan.