Jagodni tiramisu z bezgovim sirupom

Znam svetuje

Sladica, katere odliฤen okus vam bo ลกe dolgo ostal v spominu.

Sestavine za jagodni tiramisu z bezgovim sirupom

  • 400 g jagod
  • 80 ml bezgovega sirupa
  • 2 veliki ลพlici limonovega soka
  • 2 jajci
  • 2 veliki ลพlici vaniljevega sladkorja
  • 2 ลพlici kokosovega sladkorja
  • 200 g maskarponeja
  • ลกฤepec soli

Postopek

1Jagode dobro operemo, oฤistimo in nareลพemo na rezine. Zmeลกamo jih z bezgovim sirupom, kokosovim sladkorjem in limoninim sokom ter pustimo pri miru pribliลพno 15 minut.

2Po tem ฤasu loฤimo beljaka in rumenjaka, nato zmeลกamo rumenjaka z 2 do 3 velikimi ลพlicami soka, ki so ga spustile jagode ter vaniljevim sladkorjem. Vse skupaj dobro stepemo nad vroฤo vodo. Ko se meลกanica ohladi, dodamo maskarpone.

3Beljakoma dodamo sol in ju dobro stepemo ter previdno primeลกamo v kremo. Jagode odcedimo.

4Kremo v plasteh izmeniฤno z jagodami naloลพimo v ลกtiri kozarce in v hladilniku ohlajamo vsaj pol ure. Pojemo ลกe isti dan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite