Vaflji z jagodami

Znam svetuje

Sladica na hitro ali okusen zajtrk, otroci bodo brez dvoma navdušeni.

Sestavine

  • 160 g moke
  • 250 ml mleka
  • 40 g stopljenega masla
  • 1 jajce
  • ščepec  soli
  • žlička suhega kvasa
  • 2 žlici sladkorja
  • 10 jagod
  • 150 ml  stepene sladke smetane
  • sladkor v prahu

Postopek

1Iz moke, kvasa, mleka, jajca, masla, žlice sladkorja in soli naredimo maso za vaflje. Vključimo pekač za vaflje in počakamo, da se segreje.

2Z zajemalko zajemamo maso in jo vlivamo na ploščo pekača, tako da prekrijemo celotno površino. Zapremo pokrov in pečemo  približno 5 minut, da se masa lepo zlato rumeno zapeče.

3Jagode operemo in narežemo na kolute. Smetani dodamo eno žličko sladkorja v prahu in jo čvrsto stepemo.  Pečene vaflje namažemo s stepeno smetano in okrasimo z jagodami. Če imamo radi bolj sladke vaflje, jih potresemo še s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite