Nepravilno praženje zelenjeve ali mesa

Znam svetuje

Nepravilno praženje zelenjeve ali mesa hrano dobesedno uniči. Kako jo s samo nekaj triki pripraviti kot mojster?

Imamo smo vse potrebno – čisto posodo, idealno narezano hrano in vse sestavine pri roki, vendar se hrana kuha in ne duši. Zakaj?

Popularna azijska hrana se v večini primerov duši. S tem zelenjavo ohranimo v prvotni obliki, barvah in okusu. Enako je z mesom. Je zapečeno, vendar še vedno mehko in sočno. Kako jim to uspe?

Gumijasto meso? Rešitev je dokaj preprosta. Nikar v ponev, vok ali drugo podobno posodo vseh sestavin hkrati. Za kvalitetno praženje najprej potrebujemo dovolj visoko temperaturo. Ponev dobro segrejte na najvišji temperaturi, zatem dodajte maščobo in nato zelenjavo oziroma meso, pražite postopoma. Kako to izgleda v praksi?

Na segreto ponev dajajmo majhne količine zelenjave oziroma mesa, jih na hitro prepražimo in odložimo v drugo posodo. Postopek ponovimo večkrat, da prepražimo vso zelenjavo ali meso, ki ga želimo. Če na ponev naenkrat naložimo vso zelenjavo ali meso, temperatura pade in sestavine izpustijo vodo, v kateri se hrana potem kuha in ne praži.

Meso, posebej goveje, ob kuhanju postane trdo. Takšno meso moramo potem kuhati dovolj dolgo, da se zopet zmehča. Če to isto meso na hitro popečemo oziroma prepražimo na visoki temperaturi, ga potem odložimo in dodamo omaki na koncu, bo ostalo sočno in mehko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite